Să străjuiți această flacără! Torța ITO 2023, predată tinerilor din eparhia Bucureștilor, viitoarea gazdă ITO

Foto: Basilica

Reprezentanții tinerilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, care va găzdui, în 2025, următoarea Întâlnire a Tinerilor Ortodocși (ITO), au primit duminică ștafeta de la tinerii din Arhiepiscopia Timișoarei. Acesștia le-au predat Torța ITO 2023, informează Basilica.

Ceremonia a avut loc după Sfânta Liturghie Arhierească oficiată la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, care a încununat manifestarea ITO 2023.

„Iubiți tineri din Arhiepiscopia Bucureștilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rânduit ca, în 2025, când Patriarhia Română va împlini 100 de ani, frățiile voastre să sunați în corn și să adunați tineri din toată Ortodoxia la București”, le-a spus Părintele Mitropolit Ioan tinerilor din eparhia Bucureștilor.

„Până atunci, vă încredințăm această flacără, care este împodobită cu binecuvântatele spice de grâu din Banat. Să o  țineți aprinsă, să se vadă de la o margine până la alta a pământului duhul credinței noastre ortodoxe și românești!”

„Să dea Dumnezeu ca și astăzi, și până când va exista poporul român pe acest pământ, pământul patriei noastre să rodească spice de grâu din care femeia creștină română să frământe pâine și prescură pentru Sfânta Liturghie”, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

„Dumnezeu să vă binecuvinteze și vă încredințez Bunului Dumnezeu – Preasfintei Treimi, Maicii Domnului și celui care poartă de grijă Arhiepiscopiei Bucureștilor, Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și, aș putea spune, tuturor românilor din toată lumea, pentru că patriarhul nostru nu este doar patriarhul actualelor granițe românești, ci al tutor inimilor românești care bat în toată lumea astăzi.”

„Dumnezeu să vă învrednicească să străjuiți această flacără și să o dați apoi mai departe altor și altor tineri din spațiul nostru românesc”, a adăugat Mitropolitul Ioan.

Înaltpreasfinția Sa a adus mulțumire lui Dumnezeu „pentru binecuvântările revărsate peste noi zilele acestea și peste tinerii aceștia veniți din toate părțile lumii”, precum și pentru bucuria întâlnirii cu ierarhi din Biserici Ortodoxe Surori care au însoțit delegațiile tinerilor prezenți la ITO 2023. Integral pe: Basilica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap