A murit Mitică Popescu. Actorul de 86 de ani avea probleme cardiace

Actorul Mitică Popescu a încetat din viaţă marți, 3 ianuarie, la 86 de ani. Trista veste a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silviu Negoiţă, pentru redacția Național-Info !

După confirmarea reprezentanților „Elias”, familia actorului a transmis, într-un comunicat, că Mitică Popescu s-a stins „după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată”, scrie Hotnews. „Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre „monștrii sacri” ai teatrului și filmului românesc. S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă. Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes. Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături”, a transmis familia.

Actorul Mitică Pope

De-a lungul unei cariere fabuloase de peste patru decenii, Mitică Popescu a avut roluri magistrale. A dat viață câtorva zeci, dacă nu sute de personaje pe scenă și filmele cu care a făcut istorie. Actor complet, a intrat în pielea lui Cocoșilă în „Moromeții”, dar și a comisarului Munteanu în „Trenul de aur”. În 1959, Mitică Popescu a fost încarcerat trei ani în închisorile comuniste pentru că nu și-a turnat la Securitate prietenii care voiau să fugă în America.

A supraviețuit și coloniei de muncă de la Periprava, unde mulți mureau de foame și de epuizare. După eliberare, Nea Mitică, așa cum îl alintau apropiații, s-a căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță, de care moartea l-a despărțit în 1998.

 

Biografia lui Mitică Popescu Actorul Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936, în Bucureşti. A venit pe lume de Sfântul Andrei, dar tatăl său a ținut neapărat să-l boteze Dumitru, din respect față de nașul de cununie. Mitică a copilărit în cartierul Apărătorii Patriei, mahalaua în care s-a jucat fotbal cu mingi de cârpă și a auzit prima oară cântecele lăutarilor. Dragostea pentru artă i-au insuflat-o părinții. Tatăl lui Mitică Popescu lucra, pe atunci, la fabrica pe pantofi „Mociorniță”, iar în timpul liber era antrenor al echipei de dansuri populare al întreprinderii. Mama iubea nespus opereta și obținea bilete la spectacole cu ajutorul unei vecine, care era balerină, după cum povestea actorul. Așa se face că, în adolescență, Mitică Popescu a ajuns să facă figurație la Teatrul Armatei. Avea chiar și o trupă de amatori cu care avea spectacole la liceul industrial unde învăța.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap